Boiler instant sau electric?

Nu știți ce să alegeți între un boiler electric sau unul instant? ConfortZone.ro vă oferă sfaturi care vă pot ajuta să alegeți produsul ideal pentru voi și casa voastră.

Boilerul electric are un rezervor în care este menţinută apa, iar aceasta este încălzită continuu pentru a putea fi folosită imediat în caz de duş sau alte nevoi. Pentru asta, însă, trebuie să fie mereu conectat la o priză, astfel încât senzorul să detecteze de fiecare dată atunci când apa scade sub temperatura setată şi să declanşeze apoi comanda pentru încălzirea apei. Astfel, consumul de energie este mai mare. Boilerul electric necesită un loc destul de mare în baie, ceea ce poate fi un inconvenient pentru unii. Avantajul este că apa caldă curge la un debit constant.

Boilerul instant, după cum îi spune şi numele, încălzeşte apa mult mai repede, în timp real. Nu are nevoie să funcţioneze continuu, astfel că per total s-ar putea face economii la consumul de energie electrică. Spațiul necesar acestuia este mai mic decât pentru un boiler electric.

Alegerea trebuie făcută în funcţie de nevoi, de sumele de bani disponibile, dar şi de zona geografică unde vă aflaţi. În zonele de munte un boiler electric este mult mai greu de folosit iarna, existând pericolul ca apa să îngheţe pe conducte. Starea instalaţiei electrice este şi ea importantă, pentru a susţine puterea mare necesară în caz de nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *