Soba tip centrală Antigona 90 GE, ideal pentru toată casa!

Sistemele de încălzire a unei locuințe au evoluat în timp. S-au ajuns la opțiuni eficiente care se pliază, în general, pe orice tip de buget. Ce te faci însă când locuiești la țară și, forțat de diferite împrejurări, mai ales de natură financiară, optezi pentru încălzirea clasică pe bază de sobă cu lemne, care încălzește doar o singură încăpere? Sau alegi varianta unei sobe tip centrală?

Soba tip centrală Antigona este destinată încălzirii locuințelor, utilizând combustibil solid. Soba încâlzește atât încăperea în care este amplasată (de regulă bucătăria), cât și alte 6-7 încăperi prin legarea la instalația de încâlzire centrală.

Sistemul construit asigură încălzirea a 6-7 radiatoare din casă și prepararea apei calde menajere cu ajutorul unui boiler. În încăperea unde va fi amplasată nu va fi necesară montarea unui radiator, întrucât soba degajă căldură suficientă.

Cu un foc să încălzești practic o întreagă casă și acest lucru nu este deloc de neglijat. Mai întâi de toate, sunteți scutit de a mai aprinde focul în fiecare cameră unde locuiește cineva din familie, deci este un aspect care ține de confort. În al doilea rând, economisiți combustibil, lemn adică, și, implicit, bani.

Cumpărând soba mai aveți nevoie de țeava din fier pentru serpentină, țevi PVC, calorifere, pompă de recirculare, termostat, supapă de siguranță, manometru și robineți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *