Boilere electrice instant, eficiență și economie!

Boilerele instant încălzesc apa direct, fără a folosi o incintă de stocare a apei. Când robinetul este deschis, apa rece trece printr-un furtun către unitate. O rezistență electrică încălzește apa. Ca rezultat, boilerele instantanee furnizează constant apă caldă. Nu trebuie să așteptăm ca un rezervor să fie umplut cu apă și apoi încălzit.

În funcție de temperatura apei reci și de treapta de încălzire folosită, un boiler instant poate încălzi apa cu până la 40 ºC un debit de 1,5 l/min.

Uneori, alimentarea mai multor cosumatori de la un singur boiler instant, duce la scăderea temperaturii apei calde furnizate. De exemplu, folosirea dușului concomitent cu spălatul pe mâini la chiuvetă va limita considerabil  temperatura apei. Pentru a evita această problemă, puteți instala mai multe boilere instant, câte unul la fiecare consumator important.

Locuințele cu un consum mediu zilnic de până la 150 l, boilerele instant sunt cu 24 % – 34 % mai eficiente din punct de vedere energetic decât boilerele clasice cu acumulare.

Pot fi cu 8 % – 14 % mai eficiente pentru locuințele cu un consum mediu zilnic de 320 l.

Puteți obține o economie de până la 27 % – 50 % dacă instalați câte un boiler instant la fiecare consumator.

Costul inițial al unui boiler instant poate atinge costul unui boiler clasic de 5 litri, dar boilerele instant au un ciclu de viată mai lung (10 – 15 ani) și au un cost de întreținere mai mic. Componentele defecte pot fi schimbate cu ușurință, acestea prelungind considerabil durata de funcționare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *