Ce poate și ce nu poate sã facã detectorul de gaz metan și monoxid de carbon?

Aparatul este proiectat sã detecteze concentrații periculoase de gaz metan sau monoxid de carbon din aplicațiile de gaz, cazane sau sobe cu defecțiuni, motoare pe bazã de combustibil sau alte surse. Detectorul va furniza un semnal de de alarmã înainte ca o persoanã adultã sãnãtoasã sã aibã simptomele prezenței unei concentrații periculoase de monoxid de carbon.

Detectorul va furniza un semnal de avertizare pentru prezența gazului înainte ca nivelul concentrației de gaz sã atingã un nivel periculos pentru declanșarea unei explozii. Totuși acest semnal este posibil numai dacã detectorul este poziționat, instalat și întreținut conform cu instrucțiunile.

Detectorul de gaz metan și monoxid de carbon poate detecta monoxidul și gazul metan care se aflã în apropierea senzorului. Monoxidul de carbon și gazul metan pot fi prezente și în alte locuri fãrã ca senzorul sã le sesizeze. Acest lucru se poate datora prezenței ușilor sau altor obstacole. Deasemenea circulația aerului provocatã de un ventilator sau o fereastrã deschisã poate afecta detectarea prezenței monoxidului și gazului metan de cãtre senzor.

Detectorul instalat la un anumit nivel al clãdirii poate sã nu detecteze o concentrație de monoxid de carbon sau de gaz metan de la un alt nivel al clãdirii. Din acest motiv recomandãm instalarea unui detector de gaz metan și monoxid de carbon la fiecare nivel al clãdirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *