Cremos și delicios cu oricare aparat de făcut înghețată!

Vine vara bine-mi pare, nu? Este evident că perioada caldă este deja aici și cel puțin șase luni de zile cu siguranță nu va pleca. Iar odată cu perioada verii și noi ne schimbăm tabieturile. Ieșim mai des din casă, consumăm mai multe fructe și legume, iar înghețata devine cel mai consumat dulce.

În ultimii ani au apărut pe piață fel de fel de aparate de făcut înghețată. Cele mai multe dintre ele sunt pentru uz casnic. Ușor de folosit, acestea ne garantează că vom avea parte de o înghețată delicioasă și cremoasă. Majoritatea produselor au termen de garanție doi ani de zile și sunt extrem de fiabile și eficiente.

Mai jos o să vă prezentăm o rețetă delicioasă de înghețată, care se poate prepare cu oricare aparat de făcut înghețată prezentat pe siteul nostru.

Rețeta:

Ingrediente: 200 ml lapte, 60 g zahăr brun (dacă nu aveți merge și cel obișnuit), 200 ml friscă lichidă.

Mod de preparare: se topește zahărul în lapte la foc mic, atenție să nu dea în foc. Se ia crăticioara de pe foc și se lasă să se răcească. Se toarnă frișca lichidă și se amestecă bine. Se pune elementul de răcire în aparat, se montează capacul, se toarnă compoziția și se lasă să funcționeze. Aparatul trebuie să funcționeze cât spune cartea, eu l-am lăsat doar 15 min până compoziția a devenit omogenă.  Se scoate înghețata din aparat, se pune în caserolă și apoi la congelator. Din ingredientele de mai sus a rezultat prima caserolă, restul cu lămâie și cacao este din altă porție. Se adaugă ciocolată, alune, bezea, după preferință. Se poate consuma imediat, este destul de omogenă și înghețată. Dacă se păstrează în congelator nu formează “ace”, este foarte cremoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *