Cum ne alegem un termostat?

Cine folosește termostatul? Dacă e pentru bunici sau pentru persoane care nu sunt familiarizate cu multe taste etc – cel mai bun este un termostat simplu, eventual cu un buton rotativ și cu scală de temperatură gradată. Chiar și acestea vor face o economie de energie semnifcativă și va fi mult mai ușor utilizatorului atehnic sa-l folosească.

Se poate stabili un program regulat al familiei cu ajutorul termostatului? Da, iar atunci vă recomandăm cu multă căldură să alegeți un termostat cu programare în timp – cronotermostat.
Se poate și fără, asta în caz că este tot timpul e cineva acasă, atunci luați un termostat simplu, pe care va trebui să-l butonați când veniți sau plecați de acasă.

Doriți să controlați centrala termică de la distanță? Se poate, însă pentru acest lucru aveți nevoie de un cronotermostat controlat prin telefon/tabletă, cu ajutorul unor aplicații și al internetului.

Termostatele sunt o investiție care se amortizează rapid. Prețurile celor mai simple modele, cu fir,  pornesc de la 67 de lei, cele fără fir(wireless) pornesc de la 141 de lei, iar prețul pentru termostatele inteligente, care se pot controla prin internet, încep de la 549 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *