Sfaturi utile pentru a vă scădea factura la încălzire.

Sunteți pregătiți pentru sezonul rece? V-ați instalat centrale termice? Ați terminat și izolația exterioară? Atunci, venim noi cu ceva sfaturi utile pentru a vă scădea factura la încălzire.

Investeşte într-un termostat ambiental programabil. Termostatele programabile care comandă centrala termică instalată în casa ta îţi vor uşura viaţa. Sunt setate să modifice temperatura ambientală în funcţie de momentul zilei şi de programul tău şi al familiei tale. Îl poți programa la 22 de grade dimineaţa, la 18 grade în orele în care eşti plecat de acasă şi la 22 de grade atunci când revii, fără să fii nevoit să operezi chiar tu aceste modificări zilnic.

Un singur grad în minus îţi poate aduce economii de până la 3% la factura de încălzire.Setează temperatura prin termostat la nivelul de jos al confortului termic. Se spune că diferenţa de un singur grad poate mări sau micşora, după caz, valoarea facturii cu până la 3%.

Economiseşte pe timpul nopţii.Un studiu efectuat la Universitatea Lille, din Franţa, arată că temperatura ideală pentru un somn odihnitor se încadrează între 16 și 19 grade Celsius, cu condiţia să fim înveliţi şi îmbrăcaţi în pijamale.

O plapumă groasă sporeşte confortul termic pe timpul nopţii.Un truc simplu şi eficient de încălzire în nopţile friguroase de iarnă este înlocuirea pilotei subţiri, de toamnă, cu una mai groasă sau pur şi simplu adăugarea unei pături peste plapuma existentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *