Ce este un termostat inteligent?

Termostatele tradiționale permit reglarea temperaturii din casă, acestea fiind doar panouri de control speciale pentru sistemul de încălzire sau aer condiționat. Termostatele programabile permit utilizatorului să seteze temperatura și să o modifice în funcție de momentele zilei.

Ceea ce face ca un termostat să fie inteligent ține de faptul că acestea învață din comportamentul proprietarului și permit controlul climatului din casă, de la distanță, afișând consumul de energie în timp real, reușind să se adapteze chiar și în funcție de condițiile de ambient, cum ar fi umiditatea.

Un termostat inteligent permite utilizatorului să modifice temperatura, să o pornească sau să o oprească în funcție de programul acestuia. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestor termostate, utilizatorul poate manipula temperatura din casă prin intermediul unei aplicații de pe smartphone, cu mențiunea că acestea trebuie să fie conectate la Internet.

Astfel dispozitivele ajung să fie controlate cu ajutorul Internetului. Termostatul se conectează la PC sau la un smartphone. De acum, utilizatorii se pot bucura de termostatul care monitorizează și controlează căldura, dar și apa caldă, indiferent unde s-ar afla aceștia.

De asemenea, magazinul ConfortZone.ro recomandă instalarea termostatelor inteligente folosind intrucțiunile din cutiile acestora. Iar de pe pagina producătorilor, utilizatorii pot descărca gratuit aplicația pentru smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *