Ce înseamnă durata de viață la un aparat?

Auzim des de perioadă de garanție, de durată de viață, și vrem să ne asigurăm că toată lumea înțelege diferența dintre ele. Cu siguranță știți ce este o perioadă de garanție. Aceasta garantează pentru o perioadă în care aparatul va funcționa fără niciun fel de probleme, iar dacă, totuși, există defecțiuni, acestea vor fi rezolvate fără costuri suplimentare.

În schimb, durata de viață se referă la perioada în care producătorul consideră că este sigur să folosești un aparat. În cazul detectoarelor de gaz, durata de viață contează foarte mult, pentru că fiecare client trebuie să știe că este în siguranță. Durata de viață la detectoare este determinată, în principal de durata de viață a senzorului și este o măsură de precauție.

Astfel, detectoarele de gaz au durate de viață diferite, în funcție de gazul pe care îl detectează. Așadar, pentru un detector de gaz metan, vom avea 5 ani durată de viață, iar în cazul detectoarelor de monoxid de carbon, 7 ani.

Bineînțeles, veți întreba: „La detectoarele duale (de gaz metan și monoxid de carbon) care este durata de viață?”. Răspunsul este simplu. Acestea conținând câte un senzor de gaz metan și un senzor de monoxid de carbon, aceasta va fi dată de cel cu durata de viață mai scurtă.

Nu putem risca siguranța la gaz metan doar pentru că senzorul de monoxid de carbon încă mai poate funcționa. Alegeți să vă protejați bunurile și viața. Alegeți detectoare de gaz metan și monoxid de carbon certificate și verificate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *