Cea mai bună rețetă de mici.

Așa zicem noi. Însă, asta trebuie să o decideți voi după ce le veți încerca. Noi vă arătăm rețeta, a ceea ce se spune că ar fi cei mai buni mici din România.

Ingrediente:

1 kg ceafă de viţel (mânzat), 500 g ceafă de porc, 200 g pulpă de miel, 1 linguriţă sare, 1 căpăţână usturoi, o jumătate de legătură de cimbru, condimente, după gust: rozmarin, chimen, piper, o jumătate linguriţă bicarbonat, un miez de pâine, cât o lămâi.

Carnea se trece, de două ori, prin maşina de tocat. Pâinea se umezeşte şi se amestecă bine cu usturoiul pisat, apoi se pune peste carne. Compoziţia se ia la frământat cu sare, piper, se adaugă condimentele, cimbrul şi bicarbonatul şi se amestecă bine, până devine o pastă omogenă. Când este gata, se dă la rece aproximativ 20 de minute.

Pe un blat de lemn ud se începe pregătirea micilor. Se ia câte un pic de carne, aprox. 3 linguri, şi se modelează în palme, până se obţine o forma dorită, umezind mâinile din când în când, ca să nu se lipească. Micii se pun pe o farfurie umedă şi se lasă să se odihnească. Când sunt gata, se dau la rece încă 5-10 minute.

Când jarul este gata, micii se aşază pe grătar, la foc domol. Cât stau pe foc, se întorc, din când în când, de pe o parte pe alta, până se întăresc. Prăjirea trebuie să se facă încet, la foc moale, ca să nu se ardă la exterior şi să rămână cruzi în interior.

Micii se servesc într-un vas acoperit şi încălzit, ca să nu se sleiască.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *