Cum alegem un detector de gaz?

Detectorul de gaz este un aparat care nu trebuie să lipsească din nici o casă. Este important nu doar pentru siguranța ta și a familiei tale, ci și pentru a celor din jurul tău. Scurgerile de gaz pot avea consecințe grave ce duc la incendii, explozii, axfisiere etc. – dacă nu sunt depistate din timp. Un detector de gaz bun o să prevină astfel de incidente.

Când alegem un detector de gaz, trebuie să urmărim următoarele aspecte: tipul aparatului (portabil sau cu electrovalvă/de perete), tipul de senzori și nivelul de alarmă produs.

Detectorul de gaz portabil este un aparat de sine stătător, alimentat cu baterii sau alimentator. Avantajul acestui model este faptul că îl puteți transporta în diferite locuri pentru a verifica instalațiile de gaz.

Detectorul de perete, cel clasic, se montează la 30 de cm de tavan și la o distanță de 1-3 metri de sursa de gaz. Acest senzor de poate conecta la electrovalvă care să oprească alimentarea în momentul în care sesizează o scurgere de gaz.

Trebuie să fim atenți și la sensibilitatea senzorului, LIE sau limita inferioara de explozie sugerează cantitatea de gaz ce poate cauza o explozie. Cel mai bun detector de gaz este acela care te avertizează de potențialul pericol la cel mai mic nivel.

Alegeți siguranța și calitatea! Alegeți detectoarele de gaz Primatech!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *