Detector de gaze sau senzor de gaze?

Având în vedere că multă lume care a comandat, de pe siteul ConfortZone.ro, detectoare de gaz ne-a întrebat dacă există vreo diferență între aceste două denumiri, ne-am gândit să limpezim apele. Varianta scurtă ar fi că nu, nu există nici o diferență. Ambele denumiri se referă exact la același produs.

Detectoarele de gaz sau senzorii de gaz, cum vreți voi să îi spuneți, sunt printre produsele care ar trebui să fie în topul listei de cumpărături pentru oricine. Vedem aproape zilnic că gazul nu este o joacă. Avem nevoie de produse de calitate și de multă atenție. Iar un senzor de gaze chiar asta face. Ne avertizează și dacă este cazul ne apără de explozii.

Pentru că, un senzor simplu emite doar un semnal de alarmă în momentul în care sesizează gaz metan, monoxid etc. El singur nu poate opri instalația de gaz. Pentru acest lucru aveți nevoie de electrovalve. Din momentul din care vă echipați casa cu un detector de gaze cu electrovalvă, puteți sta liniștiți.

Durata de viață a oricărui detector de gaz este de minim 5 ani de zile. Însă, există și senzori cu durată de viață de 10 ani de zile. Producătorul recomandă ca după aceste intervale de timp să schimbați produsele. Pentru siguranța casei și a familiei dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *