Un fondue reușit.

Trebuie să recunosc, că nu am mâncat prea des acest preparat elvețian. Însă, de când cei de la Trisa s-au gândit și la gurmanzi și au scos pe piață un aparat de făcuAparat-de-facut-fonduet fondue, am început să cunosc mai bine secretele acestui preparat. Cu ajutorul aparatului am reușit să preparăm fondue de brânză, de ciocolată etc. Un preparat desăvârșit, pregătit cu ajutorul celor de la Trisa.

Ne-am gândit că și vouă v-ar plăcea, așadar, v-am pregătit o rețetă de fondue, care cu ajutorul aparatului, cu siguranță, o să dea pe spate chiar și cel mai pretențios gurmand.

Rețetă de fondue:

Ingrediente:
-o jumătate de ceașcă de vin alb, sec
-o jumătate de ceașcă de mozzarella, dată pe răzătoare
-o jumătate de ceașcă de brânză cheddar, dată pe răzătoare
-o linguriță de făină
-sare, piper alb, după gust.

Mod de preparare:
Amestecă cele două tipuri de brânză cu făina. Încălzește vinul, până aproape de fierbere, apoi adaugă sarea și piperul. Adaugă amestecul de brânză și făina gradual, amestecând din când în când. Permite ca brânza să se topească până când adaugi o nouă tranșă de brânză și făină în cratiță. Când toată brânza s-a topit, sosul este gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *